Zaadjes ophalen voor nationale zaaidag voor de Bij op 22 april

We zijn voedselbank voor bijen! 

Een voedselbank voor bijen is een afhaalpunt voor zaden in de buurt. 

We doen mee aan de actie van Nudge Nederland die heeft georganiseerd dat er overal voedselbanken voor bijen in Nederland zijn. 

22 april is het nationale zaaidag voor de Bij! En zaaien voor de bij is hard nodig, want het gaat slecht met de bijen. Van de 359 soorten die in ons land leven staat 55% op de rode lijst, terwijl ze van levensbelang zijn voor een gezonde biodiversiteit. Ook ons eigen voedsel is voor een groot deel afhankelijk van bestuiving door insecten zoals bijen. Hoog tijd dus om onze kleine vrienden te helpen!

Een van de dingen die jij kunt doen, is bloemen zaaien die vol zitten met voedsel voor bijen. Biologische bloemen welteverstaan, want bestrijdingsmiddelen zijn ontzettend schadelijk – ook voor levensbelangrijke insecten.

Maak een afspraak met onze vrijwilliger Mascha Brink (via onderstaande link kan je in het bericht klikken op ‘yes, ik mail’), dan zorgt zij er voor dat je in het bezit komt van een zakje zaden. Nu we gesloten zijn kan het niet afgehaald worden op de Boerderij, maar wordt het (veilig) bezorgd of jullie spreken onderling iets anders af.

https://www.nudge.nl/…/voedselbank-voo…/boerderij-op-ijburg/De boerderij op IJburg houdt van grote en kleine dieren, daarom zijn wij voedselbank voor bijen. Vanaf 15 april kun je bij ons een zakje biologisch bloemenzaad ophalen. Zaterdag en zondag van 10.30 tot 14.00 of stuur een berichtje. Doe mee! Fleur de buurt op en help de bij!