Over de Boerderij

Bij de Boerderij op IJburg wordt met vrijwilligers, personeel en dieren vormgegeven aan onze doelstelling: bewoners van IJburg en Diemen met elkaar in contact brengen via dieren en natuur, met speciale aandacht voor de mensen waarvoor het niet vanzelfsprekend is de ander te ontmoeten en deel te nemen aan de maatschappij.

De Boerderij is een kinderboerderij, ontmoetingsplaats voor de buurt, we geven cursussen met de dieren, paardrijlessen volgens de principes van Natural Horsemanship, een buurtmoestuin, organiseren vakantiekampen, en bieden dagbesteding aan kinderen en volwassenen met een beperking of speciale behoeftes.

Jaarlijks bezoeken 50.000 mensen de Boerderij, wekelijks nemen 250 kinderen deel aan onze activiteiten, al meer dan 1000 kinderen hebben deelgenomen waaronder 300 kinderen via de Stadspas, het Jeugdsportfonds en stichting Sina, jaarlijks hebben we 30 maatschappelijke stagiaires en de Boerderij is de eerste plek in Nederland waar kinderen in armoede kunnen leren paardrijden. De stichting die de Boerderij beheert is een erkend stagebedrijf, werkt volgens het protocol ‘In veilige handen’, en heeft het GD keurmerk zo√∂nose.

Met onze activiteiten willen we buurtparticipatie vergroten, volwassenen en kinderen kennis over de natuur bijbrengen, kinderen in armoede de kans geven om gelijkwaardig deel te nemen aan activiteiten en kinderen en volwassenen met een extra uitdaging een veilige leeromgeving bieden. De Boerderij is een buurtinitiatief, een plaats¬†voor maatschappelijke verandering, spontane ontmoetingen en als platform voor experimenten in de buurt rondom allerlei maatschappelijke thema’s.