Keurmerken

Keurmerk Manege & Ruiterbond

Welzijn en veiligheid

De Boerderij op IJburg is lid van de brancheorganisatie Manege & Ruiterbond. Deze brancheorganisatie heeft een eigen keurmerk waar de Boerderij op IJburg aan voldoet.

Keurmerk SBB
De Boerderij op IJburg is SBB gecertificeerd. Dit houdt in dat wij  door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven zijn erkend als stageplaats. Je kunt bij ons terecht voor stages gericht op zorg en welzijn, paardenhouderij, paardensport en dierverzorging. Mail ons voor meer informatie op info@boerderijopijburg.nl
ZorgFamilie is erkend door SBB - ZorgFamilie

Keurmerk GD Zoönose
De Boerderij op IJburg heeft het keurmerk GD Zoönose. Zoönosen zijn ziekten die van dier op mens overdraagbaar zijn. De Boerderij op IJburg is erkend door een dierenarts en heeft bewezen goede maatregelen te nemen om zoönosen te voorkomen en de kans op besmetting te beperken.
Keurmerk Zoönosen

Dierenwelzijn

Bij de Boerderij op IJburg staat het welzijn van dieren hoog in het vaandel. Wij doen er alles aan om het welzijn van onze dieren op ons terrein te garanderen. Daarom hanteren wij de uitgangspunten uit de overeenkomst tussen de Amsterdamse kinderboerderijen ‘Van hart voor dieren naar toekomstbestendig dierenwelzijn’. Hierin hebben achttien Amsterdamse kinderboerderijen afspraken gemaakt over de huisvesting, het dierenbestand en het borgen van vakkennis op de kinderboerderijen. Deze uitgangspunten van collectief Amsterdamse kinderboerderijen is vastgelegd  op 14 september 2017.

We willen het goede voorbeeld geven hoe je met dieren omgaat en wat voor huisvesting en verzorging dieren nodig hebben. De individuele waarde van een dier staat daarin voorop. Daarom staan de behoeften van de dieren centraal in de huisvesting en de verzorging.

We houden ons aan alle wet- en regelgeving die betrekking heeft op dierenwelzijn op kinderboerderijen, zoals ook vermeld in het keurmerk van de vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland. We zijn niet in het bezit van het vSKBN keurmerk, maar hanteren en voldoen wel aan alle zesentwintig wettelijke bepalingen van het keurmerk.

Ook voldoen we aan de uitgangspunten van het paardenbesluit en het kinderboerderijen besluit.