Wie zijn wij

Bij de Boerderij op IJburg wordt met vrijwilligers, medewerkers en dieren vormgegeven aan onze doelstelling: bewoners van IJburg en Diemen met elkaar in contact brengen via dieren en natuur, met speciale aandacht voor de mensen waarvoor het niet vanzelfsprekend is de ander te ontmoeten en deel te nemen aan de maatschappij.

De Boerderij is een kinderboerderij, een ontmoetingsplaats voor de buurt, we geven cursussen met de dieren, paardrijlessen volgens de principes van Natural Horsemanship, een buurtmoestuin, organiseren vakantiekampen, en bieden dagbesteding aan kinderen en volwassenen met een beperking of speciale behoeftes.

Jaarlijks bezoeken 50.000 mensen de Boerderij, wekelijks nemen 250 kinderen deel aan onze activiteiten, al meer dan 2000 kinderen hebben deelgenomen waaronder 300 kinderen via de Stadspas, het Jeugdsportfonds en stichting Sina, jaarlijks hebben we 30 maatschappelijke stagiaires en de Boerderij is de eerste plek in Nederland waar kinderen in armoede kunnen leren paardrijden. De stichting die de Boerderij beheert is een erkend stagebedrijf, werkt volgens het protocol ‘In veilige handen’, en heeft het GD keurmerk zoönose.

Met onze activiteiten willen we buurtparticipatie vergroten, volwassenen en kinderen kennis over de natuur bijbrengen, kinderen in armoede de kans geven om gelijkwaardig deel te nemen aan activiteiten en kinderen en volwassenen met een extra uitdaging een veilige leeromgeving bieden. 

Boerderij op IJburg is aangesloten bij de Manege en Ruiterbond.

Stichting Boerderij op IJburg is opgericht in september 2014. Het is een buurtinitiatief, een plaats voor maatschappelijke verandering, spontane ontmoetingen en als platform voor experimenten in de buurt rondom allerlei maatschappelijke thema’s. De Boerderij op IJburg is begonnen op de Zandzeggerstraat op IJburg. In september 2017 zijn we verhuisd naar de Overdiemerweg 36a in Diemen.

De Kyra Foundation is opgericht in maart 2015 met als doel het reeds ingezette traject van het aanbieden van “Animal Assisted Interventions” bij Stichting Boerderij op IJburg verder mogelijk te maken en bij te dragen aan de toekomst van zowel de Boerderij als de mogelijkheden om interventies met dieren aan kinderen aan te bieden. De Kyra Foundation is dus de werkorganisatie achter de Boerderij op IJburg.

We stellen ons als doel om kinderen en volwassenen vanuit allerlei achtergronden kennis te laten maken met de natuur en het paardrijden op een paard vriendelijke manier.

De Stichting Boerderij op IJburg en de werkorganisatie bij de Boerderij op IJburg, de Kyra Foundation werden per 1 januari 2017 één stichting met een bestuur en een raad van toezicht.

Het bestuur van de Kyra Foundation bestaat uit Rob Horseling (voorzitter), Aya Crebas (secretaris / penningmeester) en Willy Scharwächter (algemeen bestuurslid).

Heb je mooie ideeën of wil je graag bijdragen aan onze organisatie? Wij zoeken altijd versterking en inspiratie! Neem contact met ons op door te mailen naar info@kyrafoundation.nl.

RSIN stichting: 855082318

Jaarplan Kyra Foundation 2016

Jaarverslag 2016

Jaarplan Kyra Foundation 2017