Ponymaatjes instuif en lessen

Het is de hoogste tijd dat kinderen kennis kunnen maken met een nieuwe manier van omgaan met paarden. Leer in de Ponymaatjes lessen alles wat je wil weten over paarden, hoe ze communiceren en hoe je ze kunt verzorgen.

Instuif

Eén keer in de maand (muv winterstop december, januari en februari en augustus) wordt op zondagmiddag de Ponymaatjes instuif georganiseerd.

Kinderen kunnen tijdens deze workshop kennismaken met de pony’s, de verzorging en een stukje rijden ervaren. Kijk op de homepage bij activiteitenkalender wanneer de volgende instuif is of volg ons op Facebook en kijk bij de evenementen!

Inschrijven is niet nodig.

  • Instuif per kind € 7,50, korting met stadspas.

Ponymaatjes 

Vanaf 7 jaar kunnen kinderen deelnemen aan de lessen. Iedereen begint als ponymaatje.

Door het unieke concept gericht op diervriendelijke rijstijl en door het inzetten van vakkundige instructeurs kunnen wij kinderen een stevige basis geven in deze mooie sport. De ponymaatjes lessen duren 1,5 uur.

Kinderen leren basisvaardigheden en krijgen basiskennis mee over de pony’s. Ze maken kennis met paarden en paardrijden. Ze leren over de behoeften en het gedrag van paarden. Niet het rijden, maar de kennis over paarden en het plezier staat voorop! Er is natuurlijk ruimte voor knuffelen, poetsen, vlechtjes maken en wat verder nog bij de verzorging komt kijken. De kinderen gaan actief met de pony’s aan de slag door het doen van verschillende oefeningen: wandelen aan de hand, behendigheid, gymnastiek, het komt allemaal aan bod. Als ze eenmaal de basisvaardigheden beheersen gaan ze toewerken naar het rijden. Er wordt gevoltigeerd of een parcours op de pony gecombineerd met een horsemanschip activiteit zoals vrijheidsdressuur, parcours, horse agility en/of ponymassage. De begeleiding bestaat uit 2 instructeurs zodat er voldoende aandacht is voor alle kinderen. 

Het is niet nodig om speciaal rijkleding-  en laarzen te kopen. Een lange (jogging) broek en regenlaarzen volstaan ook. 

Kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking of speciale behoeften kunnen ook deelnemen aan de lessen. In overleg met ouders/verzorgers wordt gekeken welke aanpassingen nodig zijn om de les toegankelijk te maken voor het kind. 

Afhankelijk van leeftijd, ervaring en geleerde vaardigheden stroom je door naar de rijlessen.

Abonnement

We werken met een kwartaalabonnement die 3 maanden geldig is. Lesgeld is gebaseerd op 46 lessen per jaar, verdeeld over 12 maanden. Het lesgeld wordt per maand geïncasseerd. De kwartalen starten op 1 september, 1 december, 1 maart en 1 juni. Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald.

Opzegtermijn is 1 maand voor het einde van het lopende kwartaal.

De lessen gaan altijd door behalve in de zomervakantie (vandaar de 46 weken).

Rijlessen brons start

Je bent nu volleerd ponymaatje en toe aan meer uitdaging! Je gaat naar de rijlessen BRONS START.

Inschrijfgeld

Voor nieuwe deelnemers geldt inschrijfgeld.

Kosten ponymaatjes lessen

De kosten voor ponymaatjes zijn per maand € 52,50

Met stadspas voor 10 lessen eenmalig € 10,00 met het verzilveren van 1 stadspas aanbieding.

Inschrijfgeld, eenmalig € 17,50, gratis met stadspas.

Kinderen met stadspas of recht op Jeugdfonds sport komen in aanmerking voor kortingen. Er zijn kortingen mogelijk voor kinderen van ouders die tot 140 procent sociaal minimum inkomen hebben. Stuur een mail naar info@boerderijopijburg.nl om te overleggen over de kosten.

Wil je meer informatie? We horen het graag. Mail naar pony@boerderijopijburg.nl.