Herfstvakantie activiteiten

Tijdens de herfstvakantie gaan de gewone lessen niet door, maar organiseren we een dagkamp van maandag tot en met woensdag. Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor losse dagen. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen deelnemen en er is een apart programma voor kinderen met meer ervaring. Elke dag heeft een speciaal thema. Het programma is van 9 uur tot 15.30, maar de kinderen kunnen om 8.30 gebracht worden en om 17.30 gehaald worden (eventueel later in overleg). Voor ons dagkamp is het niet nodig om rijervaring te hebben, iedereen kan meedoen. Ook kinderen met een speciale behoefte of beperking kunnen deelnemen aan het dagkamp. Aan het dagkamp kunnen maximaal vijftien kinderen meedoen. Kinderen die voor het gehele kamp worden ingeschreven, hebben voorrang.

De begeleiding is in handen van Ponymaatjes instructeurs Anne-Monique en Zita. Daarnaast helpen vrijwilligers mee om alle dagen goed te laten lopen. De kinderen krijgen een lunch en er is de hele dag biologische diksap, thee en water om te drinken. Ook is er tweemaal een tussendoortje met fruit en crackers. Graag vernemen wij eventuele dieetwensen en allergieën.

Het programma ziet er als volgt uit:

Maandag          Behendigheid

Tijdens Ponymaatjes leer je allerlei hindernissen met je pony te trotseren! Ben je klaar voor de grote hindernissen? En kan je een pony ook een hindernis laten nemen terwijl hij los loopt? Dat kan je allemaal oefenen op deze dag.

Dinsdag             Voltige dag en vrijheidsdressuur

Tijdens deze dag gaan jullie allemaal voltigeren (turnen op het paard) en gaan jullie leren hoe je een pony vrijheidsdressuur aan leert. Nanette kan al beentjes geven, de spaanse pas en steigeren en vandaag gaat ze dat laten zien!

Woensdag         Pimp je pony en vlechten als Anky

Tijdens deze dag doen we een wedstrijd wie een pony het mooist kan verkleden. In teams strijd je tegen elkaar. Voor kinderen die al rijden houden we een aparte wedstrijd, zij gaan de strijd aan om de pony zo mooi mogelijk te maken voor een keuring of wedstrijd. De eerste groep gaat deze dag rijden. Iedereen krijgt een aandenken aan het dagkamp mee naar huis.

De kosten voor het dagkamp bedragen 100 euro voor alle drie de dagen (maandag tot en met woensdag van 9 uur tot 15.30). Voor de extra opvang voor en na het kamp (van 8.30 tot 9 uur en van 15.30 tot 17.30) wordt een toeslag van 15 euro gerekend voor alle drie de dagen. Per losse dag wordt er 40 euro betaald.

Aanmelden kan via pony@boerderijopijburg.nl.