5 oktober – Dierenarts onderzoekt dierenknuffels op de Boerderij

Kijkt je beer wat sip? Is de Aap wat sloom? Heeft het knuffelkonijn van die lodderige oogjes? Aukje Swart, de IJburgse dierenarts is vijf oktober van 15.00-16.00 uur aanwezig op de Boerderij om alle IJburgse dierenknuffels te onderzoeken. Ze houdt consult in de schuur en heeft pleisters, verband, hechtnaald en draad bij zich om de dieren waar nodig te behandelen.

Vanwege dierendag gaan we zondag ook een taart maken voor de pony’s van de Boerderij. Kinderen mogen wat lekkers van thuis meenemen om in de taart te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan appels, wortelen, sla en dergelijk. De taarten maken we in de loop van de middag om ze rond 16.00 uur aan de pony’s aan te bieden.

Deze extra activiteiten vinden plaats tijdens onze wekelijkse Thee bij de Boerderij (13.00uur-16.00uur), waar bewoners van IJburg welkom zijn om kennis te maken met onze activiteiten. Vrijwilligers van de Boerderij schenken graag een kopje thee/koffie in met iets lekkers wat de vrijwilligers zelf gemaakt hebben. Wat dat is, is elke week weer een verrassing.