De nieuwe Boerderij: help je mee?

Rijlessen

Bij de Boerderij op IJburg kun je rijlessen volgen. Door de kleine groepjes van maximaal 6 ruiters in de starterscursus en maximaal 7 ruiters vanaf de bronslessen kunnen we veel individuele aandacht garanderen. Door het unieke concept gericht op een diervriendelijke rijstijl en door het inzetten van vakkundige instructeurs kunnen wij een stevige basis meegeven in deze mooie sport. Rijlessen zijn er voor kinderen en voor volwassenen.

Kinderen

De rijlessen duren twee uur, waarbij kinderen naast het opzadelen en rijden, ook helpen bij de verzorging van de pony’s. Elke twee maanden wordt er een wedstrijd georganiseerd. We hebben ervoor gekozen om de niveaus te koppelen aan het Ponymaatjes opleidingssysteem. Vanaf 7 jaar kunnen kinderen beginnen in de starterscursus, waarbij ze na de starterscursus ingedeeld worden in een Brons les. Er zijn op verschillende dagen bronslessen, plaatsing op dagen is afhankelijk van beschikbare plekken. Vervolgens kunnen kinderen doorstromen naar hogere niveaus, Zilver en Goud. Privélessen zijn ook mogelijk op de Boerderij. Er is in de lessen veel aandacht voor de balans zodat kinderen vertrouwen krijgen op de paardenrug en met plezier kunnen leren rijden.

We werken met instroomlessen dmv een starterscursus. De cursus starten op een vast moment en bestaan uit 10 lessen. De kinderen leren tijdens deze cursus:

 • Pony’s veilig benaderen, poetsen en opzadelen
 • Grondwerken met lopen, stoppen, omdraaien, doorgangen en obstakels naast je
 • rijden in stap en draf zelfstandig
 • Galopperen aan de longe (instructeur houdt de pony vast)

Mail voor meer informatie en voor de startmomenten naar pony@boerderijopijburg.nl.

 • Starterscursus                  €150
 • Rijlessen per maand       €69,95 voor een basiskaart
 • Rijlessen per maand       € 74,95 voor een flexkaart
 • Privéles (uur in totaal)    € 52,50

Volwassenen

Ook voor volwassenen worden er rijlessen aangeboden op de Boerderij. Paardvriendelijk werken staat hier voorop.

 • Rijlessen per maand   €69,95 voor een basiskaart
 • Rijlessen per maand   € 74,95 voor een flexkaart
 • Privéles (uur in totaal) € 52,50

Bij een basiskaart kan een les niet worden ingehaald, bij een flexkaart mag een les worden ingehaald als er tot 4 uur voor aanvang van de les is afgezegd.

Het lesgeld is gebaseerd op 46 lessen per jaar, verdeeld over 12 maanden. De lessen gaan altijd door behalve in de zomervakantie (vandaar de 46 weken). Lessen die vallen op feestdagen mogen altijd worden ingehaald.

Een privéles kan worden ingehaald wanneer deze 48 uur van tevoren wordt afgezegd.

We hanteren een maand opzegtermijn per de 1e van de volgende maand.

Iedere deelnemer aan de rijlessen is verplicht om een lesovereenkomst af te sluiten. Aan deze lesovereenkomst zit een ruiterpaspoort gekoppeld waarin de voortgang wordt bijgehouden. Daarnaast ontvang je vanuit de Manege en Ruiterbond het tijdschrift Manegeruiter. Voor nieuwe deelnemers geldt inschrijfgeld.

De kosten zijn:

Paspoort jaarbijdrage 18,00 euro

Paspoort jaarbijdrage stadspas 10 euro

Inschrijfgeld 10 euro

Inschrijfgeld stadspas gratis

Wil je meer informatie? We horen het graag. Mail naar pony@boerderijopijburg.nl.