Steun ons & sponsorpagina

Rijlessen voor kinderen vanaf 6 jaar

Rijlessen

voltigeWe hebben er voor gekozen om een duidelijkere niveau indeling te gaan gebruiken aan de hand van de indeling die de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) hanteert. Zij hebben voor de jeugd de niveaus AA, A, B en C.

Wat voorheen “Ponymaatjes plus” heette, de rijlessen voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar, zal nu niveau AA heten. Kinderen ouder dan 8 jaar die starten met rijden stromen in op niveau A. Vervolgens kunnen kinderen doorstromen naar niveau B waarin zelfstandig wordt gereden. En later kunnen kinderen doorstromen naar niveau C wanneer zij zelfstandig kunnen galopperen. De rijlessen zullen twee uur gaan duren, waarbij de kinderen naast een uur rijden ook een uur helpen bij de verzorging van de pony’s. De kinderen in de AA en A lessen rijden driekwartier omdat zij nog meer hulp nodig hebben bij het (leren) opzadelen.

Wij geven veel individuele aandacht door de groepjes van maximaal 5 kinderen. Het rijden wordt aangeleerd op een diervriendelijke manier, zo rijden we zonder bit en kijken we naar de mogelijkheden van elke pony. In de lessen werken we veel aan de balans van de kinderen zodat zij vertrouwen krijgen op de paardenrug en met plezier kunnen leren rijden. Er worden veel spelletjes gedaan, zowel op als naast de pony.

Klik hier voor een overzicht van de kosten.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen met daarin vermeldt je naam en de activiteit waar je aan deel wilt nemen.

Wil je meer informatie? We horen het graag! Mail naar pony@boerderijopijburg.nl