De nieuwe Boerderij: help je mee?

Ponymaatjes instuif en cursus

Het is de hoogste tijd dat kinderen kennis kunnen maken met een nieuwe manier van omgaan met paarden. Leer in de Ponymaatjes lessen alles wat je wil weten over paarden en hoe ze communiceren.

Instuif

Eén keer in de maand (muv december en januari en juli en augustus) wordt op zondagmiddag tijdens de Thee op de Boerderij de Ponymaatjes instuif georganiseerd. Kinderen kunnen tijdens deze workshop kennismaken met de pony’s, de verzorging en met voltige. Ze kunnen zo lang meedoen als ze het zelf leuk vinden. Kijk op de homepage bij activiteitenkalender wanneer de volgende instuif is of volg ons op Facebook en kijk bij de evenementen!

Inschrijven is niet nodig.

 • Instuif per kind € 5,00, korting met stadspas.

Ponymaatjes brons

Kinderen leren hier basisvaardigheden en krijgen basiskennis mee over de pony’s. Ze maken kennis met paarden en paardrijden. In een cursus van 10 weken leren kinderen over de behoeften en het gedrag van paarden. Niet het rijden, maar de kennis over paarden en het plezier staat voorop. Er is natuurlijk ruimte voor knuffelen, poetsen, vlechtjes maken en wat verder nog bij de verzorging komt kijken. De kinderen gaan actief met de pony’s aan de slag door het doen van verschillende oefeningen: wandelen aan de hand, behendigheid, gymnastiek, het komt allemaal aan bod.

De cursus ponymaatjes brons is voor kinderen vanaf 5 jaar. Het is niet nodig om speciaal rijkleding en -laarzen te kopen. Een lange (jogging) broek en regenlaarzen volstaan ook.

Kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking of speciale behoeften kunnen ook deelnemen aan de lessen. In overleg met de ouders/verzorgers wordt gekeken welke aanpassingen nodig zijn om de les toegankelijk te maken voor het kind.

Na de brons cursus kunnen kinderen doorstromen naar de gevorderde lessen. Ponymaatjes brons lessen gaan in de vakanties niet door.

Gevorderde ponymaatjes – vanaf Zilver

Wekelijks wordt voltige gecombineerd met een horsemanship activiteit zoals Horse Agility, vrijheidsdressuur en ponymassage. Ook helpen de kinderen mee in de verzorging van de pony’s. Er wordt toegewerkt naar het rijden. De kinderen mogen af en toe zelfstandig rijden en leren op- en afzadelen. Voor kinderen onder de 7 jaar is er de zilver les (1 uur les) en voor de kinderen ouder dan 7 jaar de gevorderde ponymaatjes les (1,5 uur les).

De kosten voor ponymaatjes zijn:

   • Ponymaatjes Brons en zilver 10 lessen             € 95
      • Met Stadspas                              € 10
 • Ponymaatjes gevorderd per maand  €40

De Ponymaatjes lessen gaan in de vakanties niet door. De Ponymaatjes brons lessen kennen een winterstop in december en januari. Voor de bronslessen worden de maanden december, januari en augustus geen kosten berekend. Voor de zilver en gevorderd niet voor de maand augustus.

Meteen inschrijven? Of wil je meer informatie? We horen het graag. Mail naar pony@boerderijopijburg.nl.