De nieuwe Boerderij: help je mee?

Ponymaatjes instuif en cursus

Het is de hoogste tijd dat kinderen kennis kunnen maken met een nieuwe manier van omgaan met paarden. Leer in de Ponymaatjes lessen alles wat je wil weten over paarden en hoe ze communiceren.

Instuif

Regelmatig wordt er tegelijk met de Thee op de Boerderij een Ponymaatjes instuif georganiseerd. Kinderen kunnen tijdens deze workshop kennismaken met de pony’s, de verzorging en met voltige. Ze kunnen zo lang meedoen als ze het zelf leuk vinden. Klik hier om naar de activiteitenkalender te gaan, hier kan je vinden wanneer de volgende instuif plaatsvindt. Inschrijven is niet nodig.

  • Instuif per kind €5

Ponymaatjes brons

Kinderen leren hier basisvaardigheden en krijgen basiskennis mee over de pony’s. Ze maken kennis met paarden en paardrijden. In een cursus van 10 weken leren kinderen over de behoeften en het gedrag van paarden. Niet het rijden, maar de kennis over paarden en het plezier staat voorop. Er is natuurlijk ruimte voor knuffelen, poetsen, vlechtjes maken en wat verder nog bij de verzorging komt kijken. De kinderen gaan actief met de pony’s aan de slag door het doen van verschillende oefeningen: wandelen aan de hand, behendigheid, gymnastiek, het komt allemaal aan bod.

De cursus ponymaatjes is voor kinderen vanaf 5 jaar. Het is niet nodig om speciaal rijkleding en -laarzen te kopen. Een lange (jogging) broek en regenlaarzen volstaan ook.

Kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking of speciale behoeften kunnen ook deelnemen aan de lessen. In overleg met de ouders/verzorgers wordt gekeken welke aanpassingen nodig zijn om de les toegankelijk te maken voor het kind.

Na de brons cursus kunnen kinderen doorstromen naar Zilver 1, vervolgens naar Zilver 2, Goud 1 en Goud 2.

Gevorderde ponymaatjes – vanaf Zilver

Wekelijks wordt voltige gecombineerd met een horsemanship activiteit zoals Horse Agility, vrijheidsdressuur en ponymassage. Ook helpen de kinderen mee in de verzorging van de pony’s. Er wordt toegewerkt naar het rijden. De kinderen mogen af en toe zelfstandig rijden en leren op- en afzadelen.

De kosten voor ponymaatjes zijn:

  • Ponymaatjes Brons 10 lessen             €90
    • Met Stadspas                                  €10
  • Ponymaatjes vanaf Zilver per maand  €40

Ponymaatjes lessen gaan in de vakanties niet door.

Er is een winterstop voor december en januari.

Meteen inschrijven? Of wil je meer informatie? We horen het graag. Mail naar pony@boerderijopijburg.nl.