De nieuwe Boerderij: help je mee?

Ponymaatjes instuif en cursus

Het is de hoogste tijd dat kinderen kennis kunnen maken met een nieuwe manier van omgaan met paarden. Leer in de Ponymaatjes lessen alles wat je wil weten over paarden en hoe ze communiceren.

Instuif

Regelmatig wordt er tegelijk met de Thee op de Boerderij een Ponymaatjes instuif georganiseerd. Kinderen kunnen tijdens deze workshop kennismaken met de pony’s, de verzorging en met voltige. Ze kunnen zo lang meedoen als ze het zelf leuk vinden. Klik hier om naar de activiteitenkalender te gaan, hier kan je vinden wanneer de volgende instuif plaatsvindt. Inschrijven is niet nodig.

  • Instuif per kind €5

Van brons naar goud!

De Brons cursus duurt 10 weken. Kinderen leren hier basisvaardigheden en krijgen basiskennis mee over de pony’s. Na de brons cursus kunnen kinderen doorstromen naar Zilver 1, vervolgens naar Zilver 2, Goud 1 en Goud 2. De duur van deze cursussen is een halfjaar per cursus. Vanaf niveau Zilver 1 wordt er gewerkt in een halfjaarlijkse cyclus met een winterstop in december en januari. Aan het einde van de halfjaarlijkse periode doen alle kinderen examen op hun eigen niveau. In Zilver en Goud wordt toegewerkt naar het rijden. De kinderen doen meer voltige, mogen af en toe zelfstandig rijden en leren op- en afzadelen.

  • Ponymaatjes Brons 10 lessen             €90
    • Met Stadspas                                  €10
  • Ponymaatjes halfjaar (Zilver/Goud)   €160

Ponymaatjes lessen gaan in de vakanties niet door. In de herfst-, voorjaars-, en meivakantie kunnen de kinderen in plaats van de les een twee uur durende workshop volgen. In de winterstop, december en januari, vinden er wel twee workshops plaats waaraan kinderen kunnen deelnemen. De kosten van de workshops in de vakanties en de winterstop zijn bij de prijs inbegrepen. Lessen inhalen is mogelijk in één van de andere Ponymaatjes lessen wanneer de les tenminste 24 uur van tevoren is afgezegd.

Meteen inschrijven? Dat kan door middel van dit formulier, klik hier.

Wil je meer informatie? We horen het graag. Kijk in de Boerderij op IJburg gids 2017-2018 of mail naar pony@boerderijopijburg.nl.