Vrijwilligers

Vrijwilligers algemeen

De Boerderij op IJburg draait voor het grootste deel op vrijwilligers. Vanwege de omvang van het initiatief en de verzorging van de pony’s kunnen we altijd enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers gebruiken. We zijn op zoek naar vrijwilligers voor allerlei verschillende taken. Kinderen vanaf 9 jaar zijn al welkom om te komen helpen, als junior beheerder. Daarover onderaan de pagina meer.

Voorbeelden van klussen die te doen zijn op de Boerderij voor volwassen vrijwilligers:

  • Het doen van allerlei klussen op het terrein
  • De dierverzorging, het voeren en schoonhouden van de dierenverblijven in het weekend en vakanties. Minimale leeftijd 18 jaar
  • De horeca, onder andere bij de Thee op Zondag
  • Het assisteren bij de rijlessen
  • Het ondersteunen van de activiteiten van de Boerderij met marketing en PR
  • Bestuurlijke ondersteuning
  • Het verzorgen van de moestuin en ander grond op het terrein
  • Ondersteuning bij het organiseren van evenementen en activiteiten, het opruimen en schoonhouden van het terrein en helpen in de kantine.

Voor iedereen is er iets te doen. Mocht je iets bedenken dat hier niet tussen staat, laat het ons gerust weten. De vrijwilligers van de Boerderij zijn allemaal ‘buren’, afkomstig van IJburg en Diemen. Dus vind je het leuk om buurtgenoten te leren kennen, doe dan met ons mee. Ook als je maar eenmalig of zeer kort beschikbaar bent, vinden we het erg leuk als je in de tijd die je hebt wilt bijdragen aan de boerderij. Voor meer informatie kan je contact met ons opnemen via pony@boerderijopijburg.nl.

Junior beheerder

Ben jij dol op paarden? En heb je al wat ervaring in de omgang met deze mooie dieren? Word dan junior beheerder! Voor alle kinderen vanaf 9 jaar is het mogelijk om bij de Boerderij op IJburg te helpen als junior beheerder. Op een vast moment in de week help je mee tijdens de lessen. Je hebt bij het assisteren van de leskinderen bij het halen van de pony’s, het poetsen, zadelen en tijdens de les zelf. Ook help je de leskinderen bij de klussen. Dagelijks moeten de pony’s hooi krijgen, de paddock moet worden gemest en moeten ze vers water krijgen.

Wij stellen er ook iets tegenover. Als het goed gaat mag de junior beheerder elke week meedoen met de beheerdersles. Hier leren kinderen paarden te trainen (het is geen rijles).

Lijkt het je leuk om mee te helpen? Geef je op via pony@boerderijopijburg.nl!