Vacature bestuurslid buurtparticipatie

Boerderij op IJburg 

De Boerderij op IJburg heeft geluk! We mogen nog 1 à 2 jaar door op de huidige locatie om daarna naar een permanente plek te verhuizen. De Boerderij is uitgegroeid tot een “hotspot” van IJburg die bekend is bij alle IJburgers. Wekelijks komen er meer dan 250 kinderen bij ons om te leren over dieren en de natuur. Daarnaast komen er veel kinderen bij ons spelen en doen mee aan de gratis activiteiten die wij op zondag organiseren. In een mooie week ontvangen wij meer dan 750 bezoekers op de Boerderij. Kortom: de Boerderij is van én voor de wijk een belangrijke plek. Meer dan 20 kinderen met autisme volgen bij ons het Horse Boy programma, gebaseerd op de methode van internationaal bestseller auteur Rupert Isaacson.

bestuurslid-gezocht

Bestuurslid buurtparticipatie

Voor het bestuur van de Kyra Foundation, de stichting achter de Boerderij op IJburg, zoeken we een bestuurslid die zich bezig wil gaan houden met de organisatie van onze buurtactiviteiten. Op dit moment organiseert de Boerderij vier seizoensfeesten (Halloween/Herfstfeest, Winterfeest, Lentefeest en Zomerfeest) en de Thee op Zondag, een ontmoetingsmiddag met gratis kinderactiviteiten. De activiteiten zijn gericht op bewoners uit Amsterdam Oost en hebben als doel verschillende groepen elkaar te laten ontmoeten, de verbinding met de buurt te vergoten en kinderen de kans te geven zich verder te ontwikkelen, onder andere door natuuronderwijs.

De functie

  • Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van de seizoensfeesten, zowel op creatief gebied als organisatorisch. Hierbij wordt je geholpen door de andere bestuursleden in onder andere de PR en communicatie en door het personeel in de praktische uitvoering (denk aan inkopen etc.)
  • Je coördineert de inzet van vrijwilligers voor de Thee op zondag en de activiteiten die tijdens de thee worden gedaan
  • Je brengt ideeën aan voor de verdere ontwikkeling van de buurtactiviteiten en de bevordering van de buurtparticipatie

      

Wat vinden wij belangrijk?

  • Je hebt affiniteit met buurtboerderijen of kinderboerderijen;
  • Je bent sociaal en zoekt graag mensen op om samen iets te creëren;
  • Je bent proactief en bent in staat om een trekker te zijn in de ontwikkeling van activiteiten;
  • Bij voorkeur heb je ervaring met de organisatie van evenementen;
  • Woonachtig in de omgeving van Amsterdam;
  • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) wordt aangevraagd. Dit is standaard beleid binnen de stichting

Geïnteresseerd? 

Spreekt bovenstaande jou aan? Stuur dan een mail naar zita@kyrafoundation.nl voorzien van een cv en een korte motivatie. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze oproep, dan kun je altijd contact opnemen met 06-28263645.