Toekomst voor de Boerderij op IJburg

Toekomst voor Boerderij op IJburg
Goed nieuws! Een zekere toekomst voor de Boerderij op IJburg is dichtbij. De gemeente Amsterdam erkent de Boerderij als belangrijke functie voor de buurt en de stad als geheel en heeft daarom besloten een bijdrage te leveren aan de bouw van een nieuwe Boerderij. De nieuwe locatie wordt opgezet naast het Fort Diemerdam. Op deze nieuwe locatie wordt naast de huidige faciliteiten een nieuw, volledig toegankelijk, hoofdgebouw gebouwd, komt er een dak over de ponyrijbaan heen en wordt er een speelbos gemaakt. Op dit moment vinden er overleggen plaats met de gemeente Diemen en grondeigenaar Nuon om te zorgen dat de Boerderij nog dit jaar, na de zomer, over kan naar de nieuwe plek. Dit betekent dat alle lessen gewoon door kunnen gaan.

Vorige week is er een brief gepubliceerd van het college van de gemeente van Amsterdam aan de gemeenteraad waarin het college informeert over de toekomst van de Boerderij op IJburg. Naar aanleiding van deze brief schreef het Parool een artikel over de nieuwe Boerderij: http://www.parool.nl/…/gemeente-wil-kinderboerderij-op-ijb…/

Heb je vragen over de verhuizing? Aanstaande maandag tijdens het Paasfeest zijn Maaike Reuvers en Zita Pels aanwezig en zij kunnen al je vragen beantwoorden.

Voor de verhuizing hebben we veel hulp nodig: zowel van vrijwilligers als mensen die hun expertise ter beschikking willen stellen, bijvoorbeeld in de sponsorcommissie of bouwcommissie. Wil je bijdragen? Mail ons op info@boerderijopijburg.nl. Alle hulp is welkom!