Prettige feestdagen en de beste wensen voor 2016. Tot in het nieuwe jaar!

De Boerderij op IJburg heeft een bewogen jaar achter de rug met veel leuke en positieve dingen die gebeurd zijn. Er zijn honderden kinderen en volwassenen die wekelijks genieten van de pony’s in de vorm van Ponymaatjes, Rijlessen, voltigelessen en Natural Horsemanshiplessen. De IJburg Rangers heeft vorm gekregen en natuurlijk de Moestuinmonsters. Rupert Isaacson (grondlegger van the Horse Boy method) is langs geweest op de Boerderij en was enorm enthousiast. Een groep kinderen uit de vluchtelingenopvang hebben een middag genoten van alles wat de Boerderij te bieden heeft. De bewoners van IJburg zamelden 500 cadeautjes in die weer door de Boerderij verspreid zijn onder diverse opvangcentra in de stad. Er zijn nieuwe dieren op de Boerderij komen wonen, de varkentjes, kippen, konijnen en schapen. En het team van de Boerderij heeft de ‘IJburger van het Jaar’ Award gewonnen. Een stukje erkenning voor alle mensen die mee helpen om van de Boerderij een leuke plek te maken.

Maar het zijn ook roerige tijden. Het zal niemand ontgaan zijn dat de gemeente Amsterdam bij de ontwikkeling van blok 70 (waar de Boerderij nu is gevestigd) gekozen heeft voor een overdekte tennishal. Ten koste van de Boerderij. De toekomst is uiterst onzeker en een alternatief voor onze plek lijkt nog ver weg. Maar we zijn strijdvaardig en zullen vechten voor een plekje. De Boerderij mag niet verloren gaan voor IJburg.

Kortom, een jaar vol met ontwikkelingen. Wij kijken uit naar volgend jaar en hopen dat zoveel mogelijk IJburgers komen genieten van de Boerderij, haar dieren en de activiteiten. Een groot woord van dank aan al onze vrijwilligers en sponsors. Wat is het fantastisch dat jullie je op deze manier inzetten voor de Boerderij! Dank jullie wel.

Tenslotte willen we iedereen prettige feestdagen wensen en een fantastisch nieuwjaar!

Met vriendelijke groet,
Stichting Boerderij op IJburg

Namens het bestuur en Zita Pels