IJburg Rangers gaan van start!

Vanaf 15 april aanstaande kunnen kinderen wekelijks bij de Boerderij op IJburg terecht om deel te nemen aan de IJburg Rangers. Deze club komt op de woensdagmiddag op de Boerderij samen en richt zich op spelen en leren in de buitenlucht en het beleven van natuur. Weer of geen weer; de IJburg Rangers gaan op avontuur op- en rond de Boerderij, in het Diemerpark en de nabijgelegen Diemervijfhoek. De clubs worden wekelijks begeleid door een coach en enkele vrijwilligers met hart voor dieren, natuur en kinderen.

Initatiefnemer Zita Pels over de IJburg Rangers: “Kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen en toch zien we steeds meer berichten in het nieuws over kinderen die te weinig buiten komen. De IJburg Rangers geeft kinderen in de stad de kans om lekker te ravotten en kennis te maken met de wonderen en wetten van de natuur”. Tijdens de clubbijeenkomsten leren de kinderen de natuur rondom IJburg kennen, maken zij huisjes en voederplekken voor wilde dieren en houden ze een eigen moestuin bij.

Coach Daphne Hogeweg heeft al veel ervaring met natuurlessen en is als schaapshoeder echt een buitenmens. Daphne: “Een vrolijke en stoere middag in de natuur, voor iedereen die nieuwsgierig is en niet van stil zitten houdt. Ik heb er super veel zin in!”

Deelname is mogelijk vanaf 6 jaar. Vanaf 5 april start de groep van 6 tot 9 jaar elke woensdagmiddag om 14.00, gevolgd door de groep van 9 tot 12 jaar om 15.30. De kosten voor tien clubbijeenkomsten van anderhalf uur zijn 60 euro. Houders van een stadspas krijgen korting.

Opgeven kan door een mail te sturen naar pony@boerderijopijburg.nl.