Steun ons & sponsorpagina

Vrijwilligers

Om de Boerderij verder te versterken zoeken we voor het nieuwe seizoen weer vrijwilligers! Het eerste jaar van de Boerderij was een succes, maar om dat vast te houden hebben we meer vrijwilligers nodig. Draag bij aan het meest bekende buurtinitiatief van IJburg!

We zoeken mensen die ons willen helpen bij:

 • Het verzorgen van de moestuin
 • Het doen van allerlei klussen op het terrein
 • Het meehelpen in het beheer van de pony’s (dit is geen verzorgen van de pony’s maar helpen met het hooi vullen, water geven en uitmesten), minimale leeftijd 18 jaar
 • Junior beheerder
 • Helpen in de horeca
 • Het assisteren bij lessen IJburg Rangers en Ponymaatjes (VAR verklaring is noodzakelijk, wordt voor je aangevraagd)
 • Het ondersteunen van de activiteiten van de boerderij met marketing en pr
 • Overige bestuurlijke ondersteuning.

Voor iedereen is er iets te doen. Mocht je een specifieke wens hebben die hier niet staat, laat het ons weten.

De vrijwilligers van de Boerderij zijn allemaal “buren”, afkomstig van IJburg. Dus vind je het leuk om buurtgenoten te leren kennen, doe dan met ons mee. Ook als je maar eenmalig of zeer kort beschikbaar bent, vinden we het erg leuk als je in de tijd die je hebt wilt bijdragen aan de boerderij.

Voor meer informatie kan je contact met ons opnemen via activiteiten@boerderijopijburg.nl

De Boerderij op IJburg draait op vrijwilligers. Er is een bestuur dat bestaat uit vrijwilligers en een kerngroep van 5 personen die alles coördineren en aansturen. Vanwege de omvang van het initiatief en de verzorging van de pony’s kunnen we altijd enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers gebruiken. Voorbeelden van vrijwilligersfuncties zijn:

 • publiciteit
 • programma
 • sponsoring, fondsenwerving (zie hieronder)
 • begeleiden activiteiten
 • advies geven/meedenken concept
 • gastvrouw/heer bij thee op zondag

Interesse? Stuur een mail naar activiteiten@boerderijopijburg.nl, dan kijken we of er iets is wat bij jou past qua interesse en tijd.

Voor de stichting Boerderij op IJburg zijn we momenteel op zoek naar enthousiaste vrijwilligers op het gebied van:

 • financiën / fondsenwerving
 • communicatie

Wil jij je inzetten om de Boerderij tot een succes te maken? Heb je kennis op het gebied van bovenstaande activiteiten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Meer informatie op www.boerderijopijburg.nl. Stuur een email met contactgegevens en ervaring/motivatie naar info@boerderijopijburg.nl.

Commissie financiën

Voor deze commissie zijn we op zoek naar vrijwilligers met kennis op het financiële vlak. Dat kan zijn het maken van begrotingen, het kunnen analyseren van jaarrekeningen of ervaring hebben met het opzetten van een administratie. Misschien ben je penningmeester geweest of heb je goede ideeën op het gebied van fondsenwerving. Voor de Boerderij moeten we op een creatieve manier aan de slag om de financiering rond te krijgen. Ook moet er een begroting opgesteld worden en moeten we op zoek naar subsidiemogelijkheden. Zie jij dit als een uitdaging en heb je zin om ons te helpen de Boerderij tot een succes te maken? Meld je aan via info@boerderijopijburg.nl met je contactgegevens en ervaring/motivatie.

(de voorlopige taken van deze commissie zijn: begroting opstellen, onderzoek doen naar relevante kostenposten, sponsorteksten opstellen, netwerken, meedenken over diverse manieren van fondsenwerving, subsidiemogelijkheden onderzoeken en aanvragen, etc.)

Commissie communicatie

Deze commissie houdt zich bezig met het opstellen van een publiciteitsplan. Daarnaast spelen social media en het bijhouden van de website een belangrijke rol. Verder is het onderhouden van contacten met de media, het aanwezig zijn op belangrijke evenementen in de buurt en het bedenken van leuke acties onderdeel van de werkzaamheden. Kortom, de commissie zet de Boerderij op een positieve manier op de kaart en informeert bewoners over de voortgang. Ben je creatief, schrijf je graag teksten of vind je het leuk om dingen te organiseren? Kun je overweg met social media of heb je werkervaring op het gebied van communicatie? Kom ons helpen om de Boerderij tot een succes te maken! Meld je aan via info@boerderijopijburg.nl met je contactgegevens en ervaring/motivatie.

(de voorlopige taken van deze commissie zijn: communicatieplan maken, social media inzetten, website bijhouden, persberichten opstellen, contacten met media onderhouden, acties bedenken voor evenementen waar we aanwezig zijn, voorlichtingsavonden organiseren, etc)