De nieuwe Boerderij: help je mee?

Pony’s

Het begon allemaal met de vraag van de Dierenbescherming om een aantal Shetlanders op te vangen. Deze dieren zochten een plek waar ze liefdevol opgevangen werden en konden wennen aan mensen. In juli 2014 was het zover, we konden twee kleine Shetjes ophalen, Twinkle en Blitz. Wat waren ze klein, met haar dat in plukken aan hun lijfjes hing, en bang! Om de kinderen van IJburg kennis te laten maken met het gedrag van pony’s en de paardensport wilden we de cursus Ponymaatjes starten. Met de twee lieve pony’s, Pebbles en Nanette, zijn we in augustus 2014 gestart met Ponymaatjes. Ook Twinkle en Blitz zijn nu helemaal fit en doen mee en leuk dat ze het vinden! Nanette is teruggegaan naar haar eigenaren, want ze werd erg gemist.

In maart 2015 heeft de Boerderij een metamorfose ondergaan, ‘de uitbreiding’, dat betekende plek voor nieuwe pony’s. Inmiddels is de Boerderij gegroeid naar een zorgboerderij met een eigen ponyclub. Hieronder stellen we alle pony’s even voor!

BinkieBinkie is een jonge Haflinger kruising. Een Haflinger is een Oostenrijks ras, ze zijn heel erg sterk. Binkie doet mee met de rijlessen en kan heel erg goed voltige lopen.

 

 

 

 

 

BlitzBlitz is een zwarte Shetlander. Hij is een ruin, dat betekent dat hij is gecastreerd. Blitz heeft al veel meegemaakt zoals je hier boven kan lezen. Nu mag hij bij de Boerderij groot groeien en kan hij alle gemiste knuffels inhalen!

 

 

BoBo is een merrie. Ze is een Welsh pony, dat is een Engels ras. Ze is blij en een tikkeltje eigenwijs. Bo wordt heel erg blij van aandacht. Ze kan heel goed voor het karretje lopen, ze kan rijden en doet mee aan de lessen Ponymaatjes.

 

 

 

 

FayFay is misschien wel de liefste pony van de Boerderij. Ze is een Connemara merrie afkomstig uit Ierland. Fay is heel erg lief met alles, ze is dol op poetsen en op wandelen. Fay doet mee aan de rijlessen en aan Horse Boy

 

 

 

 

HummelHummel is al een oude dame, maar dat zie je niet aan haar uiterlijk of gedrag. Ze kan ook af en toe best een beetje pittig zijn, dus een juf of beheerder helpt mee met opzadelen.

 

 

 

 

JinjaJinja is een Connemara merrie, hetzelfde ras als Fay. Ze is nu helemaal wit, maar was als veulen zwart. Zita kent Jinja al heel erg lang en rijdt dressuur met Jinja. Jinja kan geweldig goed meehelpen bij het rijden voor kinderen met een handicap. Samen met Zita kunnen de kinderen dan bij Jinja in het zadel zitten.

 

 

 

JohnnyJohnny is een van de bijzonderste dieren van de Boerderij! Johnny is geen pony, maar ook geen ezel. Hij is een muildier. Dat betekent dat hij een kruising is tussen een ezel en een pony. Hij is zo eigenwijs als ezel en tegelijk zo lief en knuffelig als een pony.

 

PascalPascal is een kleintje, een Shetlander, maar hij heeft een heel groot hart! Pascal is lief tegen alle kinderen, is dol op hapjes gras en kan heel keurig rijden. Pascal is een al wat oudere heer en hij kan dan ook heel wijs kijken.

 

 

PebblesPebbles is een merrie. Ze heeft prachtige zwart-witte vlekken en is heel erg lief. Pebbles is best groot, maar toch een halve Shetlander. We hebben Pebbles gekocht voor de boerderij van iemand die haar al had sinds dat ze drie maanden oud was. Ze kan een heleboel: rijden, mennen en zelfs zwemmen met een ruiter op haar rug!

 

PimPim is in maart 2016 naar de Boerderij gekomen. Pim is van een heel speciaal ras: hij is een Scottish Highland pony. Dit ras komt bijna niet voor in Nederland. Pim is heel vrolijk en speels en is super lief met rijden. Hij kan wel eens heel eigenwijs zijn en vindt het heel erg leuk om alles in zijn mond te stoppen: van bontkragen tot kruiwagens!

 

TinkerbellTinkerbell is een jonge NRPS merrie van de hengst Le Matsjo. Ze is geboren op 25 mei 2010. Zita kent Tink sinds haar geboorte en ze vond haar zo grappig dat ze haar heeft gekocht! Ze is dol op knuffelen (echt dol!), poetsen en parcoursjes lopen. Ze kan nog niet super goed rijden, maar is wel in de leer voor voltigepony.

 

 

 

TwinkleTwinkle is net als Blitz gered door de Dierenbescherming en is een hengst (jongetje). Ze zijn samen naar de boerderij gekomen en ze zijn even oud. Toen Twinkle net op de Boerderij was, was hij nog een stuk banger dan Blitz en zag hij er nog slechter uit. Inmiddels ziet Twinkle er geweldig uit en is hij dankzij alle aandacht een stuk minder bang.

 

WillemWillem is net als Binkie een kruising tussen een Haflinger en een Welsh. Grappig genoeg ziet Willem er alleen veel meer uit als een Welsh pony en Binkie als een Haflinger! Willem kan heel erg goed springen, hij kan ook circuskunstjes.