Steun ons & sponsorpagina

Ons werk

Ons werk 

De Kyra Foundation stelt zich als doel om kinderen die een extra uitdaging hebben in het leven hebben, in welke vorm dan ook, met dieren te helpen om deze uitdaging te overwinnen en een gelukkig mens te worden.

Horse Boy

De methode “Horse Boy” komt voort uit het aangrijpende verhaal van Rupert Isaacson en zijn zoon Rowan. Rowan wordt gediagnosticeerd met een zware vorm van autisme, wat Rupert en zijn vrouw voor grote uitdagingen stelt. In de documentaire “Horse Boy” wordt de familie gevolgd op hun reis door Mongolië.

https://youtu.be/MxWMVE2ijBE

De Kyra Foundation is de eerste organisatie waar kinderen sessies of speeldagen kunnen volgen in de Horse Boy methode met een volledig geaccrediteerde begeleider die naast gediplomeerd rij-instructeur ook kindercoach is.

Samen met een grote groep vrijwilligers zorgen we ervoor dat de kinderen een leuke tijd hebben, zowel op als naast de pony. We doen verschillende spelletjes waarbij we de kinderen uitnodigen in interactie te met ons te gaan, sociale vaardigheden te verbeteren en aan de zelfredzaamheid te werken. Dit gebeurt zonder enige druk, met humor, plezier en het kind voorop.

Deelname is GRATIS. De broertjes, zusjes en ouders doen ook mee. Het duurt ongeveer een anderhalf uur en er doen maximaal twee kinderen aan mee. Opgeven kan door een mail te sturen naar pony@boerderijopijburg.nl.Na aanmelding nemen we contact op voor een kennismakingsgesprek.

We zoeken ook nog meer vrijwilligers die het leuk vnden om te helpen. Zie hier de oproep: http://www.halloijburg.nl/get/10041/141/vrijwilligers-gezocht-voor-begeleiden-autistische-kinderen-met-paarden]