Steun ons & sponsorpagina

Nieuws

Nieuws

Eerbetoon aan Kyra

Onderstaand is op de site van Bit magazine het verhaal van Zita en haar eerste lieveling Kyra te lezen en de reden waarom de stichting waarmee we Horse Boy mogelijk maken de naam “Kyra foundation ” draagt. Een eerbetoon aan dit geweldige paard!

http://www.bitmagazine.nl/algemeen/mijn-overleden-pony-leefde-nog/47448/

 

PERSBERICHT | Horse Boy naar Nederland

Oktober 2015

Horse Boy methode eindelijk naar Nederland

De internationale bestseller “De Paardenjongen” van Rupert Isaacson maakt bij vele lezers veel respect los voor de wijze waarop schrijver en vader van de autistische Rowan met zijn zoon omgaat en ontdekt hoe hij hem kan helpen door het inzetten van paarden. De methode “Horse Boy” is sinds die tijd ontwikkeld tot een beproefde methode die breed wordt aangeboden in Amerika. De methode bestaat uit meerdere onderdelen waarbij het paard wordt ingezet om kinderen met autisme plezier te laten beleven en zich verder te ontwikkelen en deze kinderen meer zelfredzaam te maken.

Tot voor kort was deze methode nog niet beschikbaar voor kinderen in Nederland, maar daar is nu verandering in gekomen.

Bij Boerderij op IJburg in Amsterdam, een kleinschalige manege met ook andere dieren en speelgelegenheid, kunnen kinderen sinds maart meedoen aan Horse Boy sessies waar zij samen met de paarden plezier kunnen beleven en kunnen leren over onder andere sociale vaardigheden en schoolvaardigheden.

De stichting Kyra Foundation maakt het mogelijk om dit bij Boerderij op IJburg aan te bieden. Deze organisatie is geaccrediteerd door de internationale Horse Boy organisatie om sessies aan te bieden. Daarnaast is begeleider Zita Pels tevens gediplomeerd instructeur en kindercoach.

Zita over Horse Boy:

“De Horse Boy methode geeft ons de mogelijkheid om kinderen waarvoor het leven erg complex is, een ontspannen en leerzame ochtend te geven op een plek waar ze volledig geaccepteerd worden zoals ze zijn.”

Op 21 oktober 2015 vindt om 16 uur een demonstratie plaats van Rupert Isaacson met medewerking van de Kyra Foundation. Deze demonstratie zal plaatsvinden bij Stal Loogman, Raasdorperweg 48, Lijnden. Na de demonstratie is het mogelijk om de documentaire te bekijken en zal er een handtekeningsessie plaatsvinden.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Zita Pels, 06-28263645 of zita@kyrafoundation.nl