Medewerkers

Anouk kwam in december 2018 bij de Boerderij als instructeur, wat snel uitgebreid werd naar Coördinator sport. Zo is Anouk verantwoordelijk voor de invulling van de lessen, gezondheid, inzet en training van de pony’s en het begeleiden van buitenritten en andere pony activiteiten. Anouk geeft een aantal dagen per week de rij- en grondwerklessen en begeleidt daarnaast de andere instructeurs. Zij is als achtergrond afgestudeerd dierenarts met speciale interesse in revalidatie, en ze is Centered Riding instructeur level 1 sinds 2018, een brede opleiding over rijden vanuit houding en zit waarbij blijven ontwikkelen erg belangrijk is. Ze heeft al jaren ervaring met paarden, vroeger zoals veel anderen begonnen op de manege en langzaam gegroeid naar een veel paardvriendelijkere aanpak en daadwerkelijke kennis van het rijden en trainen van een paard vanaf de grond. Naast de werkzaamheden op de Boerderij geeft Anouk privéles aan klanten met eigen paarden rond Utrecht en werkt ze samen met HorseComplete, een bedrijf gespecialiseerd in gezonde paardenvoeding.


Zita Boeren werkt sinds april 2019 op de boerderij. Ze is vier dagen per week de begeleider voor de dagbesteding, geeft ponymaatjes en doet daarnaast de opleiding tot Manege Instructeur bij de Manege en Ruiterbond. Eerder heeft ze de studie Sociaal Pedagogisch Hulpverlening afgerond, waarna ze een paar jaar in de gehandicaptenzorg met kinderen en volwassenen heeft gewerkt. Haar twee verzorgpaarden, Trigger en Lady, staan vlakbij, op Zeeburg. Misschien kom je ze wel tegen tijdens een buitenritje in het diemerpark!


Maaike

Maaike werkt sinds begin 2016 bij de Boerderij en is al sinds het eerste uur betrokken. Als IJburger zag zij de noodzaak voor een kinderboerderij en zette zich dan ook meteen in voor de realisatie van de Boerderij. Maaike heeft eerder een eigen bedrijf gehad en zet nu al haar kennis en ervaring in op de Boerderij als beheerder. Ze is het aanspreekpunt voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan het personeel.


Marloes

Marloes werkte vanaf november 2015 op de Boerderij tot eind 2018. Ze valt nu nog af en toe in. Marloes is afgestudeerd in filosofie en naast haar studie heeft ze de opleiding tot Freestyle Instructeur gevolgd bij Emiel Voest. Tijdens deze opleiding heeft ze zich voornamelijk gespecialiseerd in het geven van zitlessen en het helpen van paarden met (trailerlaad) problemen. Ze heeft een eigen paard, Babice, die heel veel voor haar betekend. We hebben ontzettend genoten van Marloes haar rijlessen bij de Boerderij op IJburg, en zijn blij dat zij nog af en toe in komt vallen!Junior Medewerkers

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is suus-1-1024x982.jpgSuzan werkt op de boerderij sinds juni 2018. Daarvoor is ze altijd junior beheerder geweest op de zaterdag. Momenteel helpt ze met de rijlessen begeleiden in het weekend, ponymaatjes lessen verzorgen en kinderfeestjes geven. Een keer per maand oefent Suzan samen met de andere junior medewerkers lesgeven onder begeleiding van een instructeur. Suzan is heel erg geïnteresseerd in grondwerk en beweging van paarden en wil in de toekomst graag een instructeursopleiding doen in rijden en het werken aan de hand. Suzan kent alle boerderijpony’s heel goed en vindt het heerlijk om met ze te werken.

Rosa is 16 jaar en komt vanaf 2017 op de boerderij. Iedere week is ze meerdere keren op de boerderij te vinden. Rosa leaset Olaf dus doordeweeks is de kans groot dat je haar met hem samen ziet, maar je kunt Rosa ook iedere zaterdag vinden tijdens de lessen. Ze hoop de komende jaren nog veel meer te gaan leren en plezier te hebben samen met de dieren en mensen op de boerderij!


Willemijn is 17 jaar en komt al heel wat jaren op de Boerderij, en geniet daar elke keer van! Ze geeft iedere week grondwerkles, ponymaatjes en ze begeleidt kinderfeestjes. Ze heeft bij de Boerderij in al die tijd heel erg veel geleerd, wat ze vervolgens weer kan toepassen in haar eigen lessen. Aletta is haar verzorgpony, Willemijn heeft haar opgeleid tot rijpony voor de Boerderij en traint haar nog meerdere keren in de week. Onder begeleiding van de ervaren instructeurs op de Boerderij oefent ze met het geven van rijlessen, want ze heeft de ambitie om later de instructeursopleiding te gaan doen, en daarnaast heel veel te leren over grondwerk en beweging van het paard!