Steun ons & sponsorpagina

Linzensoep

Linzensoep

Ingrediënten

  • 1/2 kopje linzen
  • Olijfolie
  • 1 prei
  • 1 middelgrote fijngesneden wortel
  • 1 stengel fijngesneden bleekselderij
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 1,5 liter plantaardige bouillon
  • 1 of 2 handenvol gehakte boerenkool (naar eigen smaak)
  • 1 handvol verse peterselie
  • fijngesneden gedroogde oregano
  • 1 laurierblad

Zout en peper naar smaak toevoegen.

Serveer met knoflook toast; In de oven gebakken stokbrood (of bruin brood zonder korst), in dunne sneetjes. Eroverheen; olijfolie, knoflook, zout, paprika en eventueel veganistische kaas.

 

Bereiding;

  1. Kook de linzen in een pan met water en wat zout. Volg de kooktijd op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op matig vuur, voeg de wortelen en prei toe. Ongveer 10 min.
  3. Voeg bleekselderij, knoflook en boerenkool toe. Nog eens 5 min.
  4. Voeg de gehakte tomaten, bouillon, laurier, oregano en gekookte linzen toe en breng aan de kook.
  5. Zet het vuur lager en laat nog 30 min onder af en toe roeren staan
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Roer de peterselie erdoor.

Knoflook Toast

  1. Verwarm de oven voor op 200 ° C
  2. Plet de knoflook en meng met de olijfolie
  3. Meng de knoflook en olie met een staafmixer tot een gladde massa
  4. Snijd de stokbrood in dunne plakjes, leg de plakjes op een bakplaat
  5. Bestrijk elk stuk stokbrood met de knoflookolie
  6. Bestrooi royaal met zout en peper en evt. bovenkant met veganistisch kaas
  7. Bak de toast voor 15-20 min. of tot ze bruin en knapperig zijn

Dit recept is aangepast van een recept door de Australische chef-kok Bill Ganger.

Voor een extra boost van goedheid. De knoflook in de soep geeft het een speciale twist.

FullSizeRender kopie