Linzensoep
Ingrediënten
[wc_row][wc_column size=”one-half” position=”first”]
- 1/2 kopje linzen
- Olijfolie
- 1 prei
- 1 middelgrote fijngesneden wortel
- 1 stengel fijngesneden bleekselderij
- 4 teentjes knoflook
- 1 blik gehakte tomaten
- 1,5 liter plantaardige bouillon
- 1 of 2 handenvol gehakte boerenkool (naar eigen smaak)
- 1 handvol verse peterselie
- fijngesneden gedroogde oregano
- 1 laurierblad
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Serveer met knoflook toast; In de oven gebakken stokbrood (of bruin brood zonder korst), in dunne sneetjes. Eroverheen; olijfolie, knoflook, zout, paprika en eventueel veganistische kaas.
[/wc_column][wc_column size=”one-half” position=”last”]
Bereiding;
- Kook de linzen in een pan met water en wat zout. Volg de kooktijd op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op matig vuur, voeg de wortelen en prei toe. Ongveer 10 min.
- Voeg bleekselderij, knoflook en boerenkool toe. Nog eens 5 min.
- Voeg de gehakte tomaten, bouillon, laurier, oregano en gekookte linzen toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat nog 30 min onder af en toe roeren staan
- Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de peterselie erdoor.
Knoflook Toast
- Verwarm de oven voor op 200 ° C
- Plet de knoflook en meng met de olijfolie
- Meng de knoflook en olie met een staafmixer tot een gladde massa
- Snijd de stokbrood in dunne plakjes, leg de plakjes op een bakplaat
- Bestrijk elk stuk stokbrood met de knoflookolie
- Bestrooi royaal met zout en peper en evt. bovenkant met veganistisch kaas
- Bak de toast voor 15-20 min. of tot ze bruin en knapperig zijn
[/wc_column][/wc_row]
Dit recept is aangepast van een recept door de Australische chef-kok Bill Ganger.
Voor een extra boost van goedheid. De knoflook in de soep geeft het een speciale twist.