De nieuwe Boerderij: help je mee?

Voltige stuntteam

Voltige is zoiets als turnen (of stunten) op een bewegend paard of pony. Het paard of de pony loopt aan een lange lijn, de longe, in stap, draf of in galop en heeft een speciale voltigeersingel om zijn buik, die is voorzien van handvatten. De meest gebruikte paardengang tijdens het voltigeren is een rustige galop.

Het voltigeteam is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder, voor kinderen die elke week willen rijden en oefeningen op het paard nog beter willen leren.

In teamverband leren de kinderen elkaar te helpen met het uitvoeren van de vrije oefeningen waardoor de samenwerking wordt bevorderd. Zij ervaren hoe leuk het is om een ander te helpen en ze krijgen een gevoel voor afhankelijkheid van elkaar. Door de verschillende bewegingsoefeningen wordt de coördinatie verbeterd, krijgen de kinderen een beter evenwichtsgevoel en worden zij leniger. Dit wederom versterkt hun zelfvertrouwen en zij ervaren bovendien succes en respect. Door de nauwe samenwerking met het paard leren de kinderen op een respectvolle en verantwoorde manier omgaan met dieren. Daarnaast verhoogt het voltigeren het concentratievermogen en de motivatie en leert het kind zichzelf beter in te schatten. Het oefenen in groepsverband bevordert het probleemoplossend vermogen. Voltige is dus niet alleen een sport waarbij de fysieke vaardigheden verbeterd worden. Het heeft ook een grote impact op de cognitieve, psychische en sociale vaardigheden van kinderen.

  • Halfjaarlijkse contributie €170

De stuntteam lessen gaan in de vakanties niet door. Lessen die vallen op officiële feestdagen komen te vervallen en kunnen worden ingehaald in Ponymaatjes lessen. De stuntteam lessen kennen een winterstop in december en januari. Per kwartaal kan er één les worden ingehaald in de andere voltigeles of tijdens een Ponymaatjes les wanneer de les tenminste 24 uur van tevoren is afgezegd.

Wil je meer informatie of je aanmelden? We horen het graag! Kijk in de Boerderij op IJburg gids 2017-2018 of mail naar pony@boerderijopijburg.nl.

voltige