De nieuwe Boerderij: help je mee?

Medewerkers

FrederiekeFrederieke werkt sinds september 2015 op de Boerderij. Ze is instructrice en geeft vooral Ponymaatjes lessen en workshops. Haar eigen pony heet Jeppe. Frederieke is psychologe (ontwikkelingspsycologie en psychomotorische therapie) en is in opleiding tot equitherapeut. Ze is gespecialiseerd in clickertraining. Dit is een positieve manier van trainen voor paarden, die ook kinderen kunnen leren.

 

 

Maaike

Maaike werkt sinds begin 2016 bij de Boerderij maar is al sinds het eerste uur betrokken. Als IJburger zag zij de noodzaak voor een kinderboerderij en zette zich dan ook meteen in voor de realisatie van de Boerderij. Maaike heeft eerder een eigen bedrijf gehad en zet nu al haar kennis en ervaring in op de Boerderij als beheerder. Ze is het aanspreekpunt voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan het personeel.

 

 

MarijaMarija werkt sinds januari 2017 bij de Boerderij. Ze heeft daarvoor twee maanden stage gelopen en vond het zo leuk dat ze is gebleven om Ponymaatjes lessen en feestjes te geven. Ze heeft de opleiding Hippisch Management gedaan. Marija heeft twee eigen paarden, Katja en Chester, hiermee rijd zij endurance en working equitation. Momenteel doet Marija een opleiding tot Manege Instructeur en geeft zij ook rijlessen.

 

MarloesMarloes werkt sinds november 2015 op de Boerderij en geeft twee dagen in de week rijlessen. Marloes studeert filosofie en naast haar studie heeft ze de opleiding tot Freestyle Instructeur gevolgd bij Emiel Voest. Tijdens deze opleiding heeft ze zich voornamelijk gespecialiseerd in het geven van zitlessen en het helpen van paarden met (trailerlaad)problemen. Met haar eigen paard Babice gaat ze binnenkort beginnen met het rijden van dressuur- en springwedstrijden.

 

Sanne

Sanne werkt sinds september 2016 op de Boerderij. Ze geeft de Rangersles, verzorgt feestjes en geeft ook rijlessen. Sanne heeft de opleiding tot paardentherapeute gevolgd en is nu overgestapt naar een opleiding om paarden te trainen, revalideren en socialiseren. Samen met Binkie traint ze voor haar opleiding.

 

ZitaZita is vanaf de start betrokken bij de Boerderij. Ze heeft het programma voor Ponymaatjes bedacht en de lessen opgezet. Ze werkt vooral op de achtergrond van de Boerderij, maar geeft ook lessen, begeleidt kinderen en verzorgt de hoeven van de pony’s. Zita heeft Bestuurskunde en Religiestudies gedaan, is allround gediplomeerd paardensport instructeur, Freestyle instructeur, Horse Agility accredited trainer en heeft een tijd bij Olympische ruiters gewerkt. Ze is gediplomeerd kindercoach en heeft als eerste in Nederland de accreditatie om de Horse Boy Methode toe te passen.