De nieuwe Boerderij: help je mee?

Medewerkers

Anouk


Zita Boeren werkt sinds april 2019 op de boerderij. Ze is vier dagen per week de begeleider voor de dagbesteding, geeft ponymaatjes en doet daarnaast de opleiding tot Manege Instructeur bij de Manege en Ruiterbond. Eerder heeft ze de studie Sociaal Pedagogisch Hulpverlening afgerond, waarna ze een paar jaar in de gehandicaptenzorg met kinderen en volwassenen heeft gewerkt. Haar twee verzorgpaarden, Trigger en Lady, staan vlakbij, op Zeeburg. Misschien kom je ze wel tegen tijdens een buitenritje in het diemerpark!


Tessa


Frederieke

Frederieke werkt sinds september 2015 op de Boerderij. Ze is instructrice en geeft vooral Ponymaatjes lessen en workshops. Haar eigen pony heet Jeppe. Frederieke is psychologe (ontwikkelingspsycologie en psychomotorische therapie) en is in opleiding tot equitherapeut. Ze is gespecialiseerd in clickertraining. Dit is een positieve manier van trainen voor paarden, die ook kinderen kunnen leren.


Maaike

Maaike werkt sinds begin 2016 bij de Boerderij maar is al sinds het eerste uur betrokken. Als IJburger zag zij de noodzaak voor een kinderboerderij en zette zich dan ook meteen in voor de realisatie van de Boerderij. Maaike heeft eerder een eigen bedrijf gehad en zet nu al haar kennis en ervaring in op de Boerderij als beheerder. Ze is het aanspreekpunt voor de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan het personeel.


Marloes

Marloes werkte vanaf november 2015 op de Boerderij tot eind 2018. Ze valt nu nog af en toe in. Marloes is afgestudeerd in filosofie en naast haar studie heeft ze de opleiding tot Freestyle Instructeur gevolgd bij Emiel Voest. Tijdens deze opleiding heeft ze zich voornamelijk gespecialiseerd in het geven van zitlessen en het helpen van paarden met (trailerlaad) problemen. Ze heeft een eigen paard, Babice, die heel veel voor haar betekend. We hebben ontzettend genoten van Marloes haar rijlessen bij de Boerderij op IJburg.


Sanne

Sanne werkte vanaf september 2016 tot eind 2018 op de Boerderij. Ze heeft rangerslessen gegeven en rijlessen en nog veel meer betekend voor de Boerderij. Sanne heeft de opleiding tot paardentherapeute gevolgd en is overgestapt naar een opleiding om paarden te trainen, revalideren en socialiseren. Samen met Binkie heeft ze getraind voor deze opleiding. Ze geeft nu nog workshops op de Boerderij.