De nieuwe Boerderij: help je mee?

Horse Boy

De methode “Horse Boy” komt voort uit het aangrijpende verhaal van Rupert Isaacson en zijn zoon Rowan. Rowan wordt gediagnosticeerd met een zware vorm van autisme, wat Rupert en zijn vrouw voor grote uitdagingen stelt. In de documentaire “Horse Boy” wordt de familie gevolgd op hun reis door Mongolië.

De Horse Boy methode is er op gericht om kinderen met autisme plezier te laten beleven met paarden en vaardigheden op te doen zoals effectief en sociaalvaardig communiceren en meer zelfstandig worden. Kinderen verbeteren op verschillende vlakken. De volgende link is de trailer van de documentaire ”Horse Boy”: https://youtu.be/MxWMVE2ijBE

Horse Boy sessies bij de Boerderij op IJburg

De Kyra Foundation is de eerste organisatie in Nederland waar kinderen sessies of speeldagen kunnen volgen in de Horse Boy methode met een volledig geaccrediteerde begeleider die naast gediplomeerd rij-instructeur ook kindercoach is. Samen met een grote groep vrijwilligers zorgen we ervoor dat de kinderen een leuke tijd hebben, zowel op als naast de pony. We doen verschillende spelletjes waarbij we de kinderen uitnodigen in interactie met ons te gaan, sociale vaardigheden te verbeteren en aan de zelfredzaamheid te werken. Dit gebeurt zonder enige druk, met humor, plezier en het kind voorop.

Om deel te kunnen aan nemen aan Horse Boy sessies is het nodig om je aan te melden. Er volgt een intake gesprek en daarna kunnen de sessies gevolgd worden. Donaties, sponsoring en andere bijdragen zijn zeer welkom om deze activiteiten mogelijk te blijven maken.

Meteen inschrijven? Dat kan door middel van dit formulier, klik hier.

Onderstaand filmpje geeft nog meer informatie over de Horse Boy methode bij de Boerderij op IJburg. Wil je hierna nog graag meer weten, kijk dan eens op de website van de Kyra Foundation: www.kyrafoundation.nl.