Steun ons & sponsorpagina

De pony’s stellen zich voor

Even voorstellen, de pony’s van de boerderij;

img_9391

Blitz

Blitz is een zwarte shetlander. Hij is een ruin. Dat betekent dat hij is gecastreerd. Blitz is twee jaar oud (geboren halverwege 2014) en heeft al veel mee gemaakt. De Dierenbescherming heeft hem weg gehaald bij mensen die niet goed voor hem zorgden. Nu mag hij bij de boerderij groot groeien en kan hij alle gemiste knuffels inhalen!

Pebbles

Pebbles is een negen jaar oude merrie (geboren in 2007). Ze heeft prachtige zwart-witte vlekken en is heel erg lief. Pebbles is best groot, maar toch een halve Shetlander. We hebben Pebbles gekocht voor de boerderij van iemand die haar al had sinds dat ze drie maanden oud was. Ze kan een heleboel: ze kan rijden, mennen en zelfs zwemmen met een ruiter op haar rug!

img_9485

BoerderijOpIJburg-1

Tinkerbell

Tinkerbell is een jonge NRPS merrie van de hengst Le Matsjo. Ze is geboren op 25 mei 2010. Zita kent Tink sinds haar geboorte en ze vond haar zo grappig dat ze haar heeft gekocht! Ze is dol op knuffelen (echt dol!), poetsen en parcoursjes lopen. Ze kan nog niet super goed rijden, maar is wel in de leer voor voltige.

Twinkle
Twinkle is net als Blitz gered door de Dierenbescherming en is een hengst (jongetje). Ze zijn samen naar de boerderij gekomen en ze zijn even oud. Toen Twinkle net op de Boerderij was, was hij nog een stuk banger dan Blitz en zag hij er ook nog slechter uit. Inmiddels ziet Twinkle er geweldig uit en is hij dankzij alle aandacht een stuk minder bang.

img_9474

jinja

 

Jinja

Jinja is een 9 jarige Connemara merrie, hetzelfde ras als Fay. Ze is nu helemaal wit, maar was als veulen zwart. Zita kent Jinja al heel erg lang en rijdt dressuur met haar. Jinja kan geweldig goed meehelpen bij het rijden voor kinderen met een handicap. Samen met Zita kunnen kinderen dan bij Jinja in het zadel zitten.

Pim

 

Pim is in maart 2015 naar de Boerderij gekomen. Hij is 9 jaar (geboren in 2007) en is van een heel speciaal ras: het is een Scottish Highland pony. Dit ras komt bijna niet voor in Nederland. Pim is heel vrolijk en speels en is super lief met rijden. Hij kan wel eens heel eigenwijs zijn en vindt het heel erg leuk om alles in zijn mond te stoppen: van bontkragen tot kruiwagens!

img_9479

fay

 

Fay

Fay is misschien wel de liefste pony van de Boerderij. Ze is een Connemara merrie van 14 jaar, afkomstig uit Ierland. Ze is heel, heel, heel erg lief, dol op poetsen en wandelen. Fay doet mee aan de rijlessen en aan Horse Boy.

Bo

Bo is een Welsh merrie (een Engels ras) van 9 jaar oud.  Ze is een blije, tikkeltje eigenwijze pony, wordt heel blij van veel aandacht, is dol op knuffelen en poetsen en ze kan heel erg goed voor het karretje lopen. Ze kan rijden en doet mee aan de lessen Ponymaatjes.

Bo

Binkie

Binkie

Binkie is een jonge haflinger kruising. Een haflinger is een Oostenrijks ras. Haflingers zijn heel erg sterk. Binkie doet mee aan de rijlessen en kan heel erg goed voltige.

Johnny

Johnny is een van de bijzonderste dieren van de Boerderij. Johnny is geen pony, maar ook geen ezel. Hij is een muildier. Dat betekent dat hij een kruising is tussen een ezel en een pony. Hij is negen jaar en zo eigenwijs als een ezel en tegelijk zo lief en knuffelig als een pony.

33

 

img_9469

Pascal

Pascal is een kleintje, een Shetlander, maar hij heeft een groot hart! Pascal is lief tegen alle kinderen, is dol op hapjes gras en kan heel keurig rijden. Pascal is een al wat oudere heer en hij kan dan ook heel wijs kijken.

 

 

 

Bij de cursus ponymaatjes kun je leren hoe je met een pony omgaat. Lees hier meer.