Steun ons & sponsorpagina

De pony’s

Het begon allemaal met de vraag van de Dierenbescherming om een aantal shetlanders op te vangen. Er was een grote groep zwaar verwaarloosde shetlanders weggehaald bij de eigenaar en opgelapt door de Dierenbescherming. Deze dieren zochten een plek waar ze liefdevol opgevangen worden en kunnen wennen aan mensen. In juli 2014 was het zover, we konden twee kleine shetjes ophalen, Twinkle en Blitz. En wat waren ze klein, met haar dat in plukken aan hun lijfjes hing. En bang.

Om de kinderen van Ijburg kennis te laten maken met het gedrag van pony’s en de paardensport wilden we de cursus Ponymaatjes starten. Hiervoor hadden we natuurlijk pony’s nodig die al beleerd zijn. Met de twee lieve pony’s, Pebbles en Nanette zijn we in augustus 2014 gestart met Ponymaatjes. Ze hebben al veel bijdragen aan het plezier dat kinderen aan de paardensport en het omgaan met dieren kunnen beleven. En ook Twinkle en Blitz zijn nu helemaal fit en doen mee en leuk dat ze het vinden! Nanette is eind december terug gegaan naar haar eigenaren, want ze werd erg gemist.
Het vertrek van Nanette betekende plek voor een nieuwe pony. Tinkerbell woont nu alweer een tijdje op de Boerderij en in maart 2015 heeft de Boerderij een metamorfose ondergaan, ‘de uitbreiding’ en dat betekende, plek voor 4 nieuwe pony’s. Inmiddels bestaat de Boerderij ruim 2 jaar (sept 2016) en zijn we gegroeid naar een minder-en zorgboerderij met een eigen ponyclub. Naast 12 pony’s, 1 muildier wonen er ook kippen, schapen, varkens, konijnen en katten op de Boerderij!
Wil je meer over ze weten? Klik hier.
Twinkle en Blitz in juni.

Twinkle en Blitz in juni.

Twinkle en Blitz net opgehaald en

Twinkle en Blitz net opgehaald en

verblijven op hun 'vakantieadres'

verblijven op hun ‘vakantieadres’

10 augustus gearriveerd op de

10 aug ’14 gearriveerd op de

Boerderij, Nanette en Pebbles

Boerderij, Nanette en Pebbles