De nieuwe Boerderij: help je mee?

Dagbesteding en andere zorgactiviteiten

Bij de Boerderij op IJburg is het mogelijk om dagbesteding te volgen, mee te doen aan speciale zorgactiviteiten en om begeleid te worden door een GZ-psychologe. De activiteiten die worden aangeboden zijn verschillend in intensiteit en sluiten aan op iedere individuele hulpvraag. Mogelijke activiteiten zijn:

  • Dagbesteding voor (jong)volwassenen
  • Individuele begeleiding
  • Groepsbegeleiding op onze locatie
  • Groepslessen aangepast aan de doelgroep
  • Speelochtenden voor kinderen met autisme

Tijdens de dagbesteding kan je in kleine groepen aan de slag met het verzorgen van de dieren, het bijhouden van de moestuin en het onderhouden van de locatie. We stemmen de begeleiding af op ieders wensen en doelen. Elk half jaar doen we een evaluatie, bij voorkeur samen met de ouders. De individuele begeleiding kan bestaan uit een kort en lang traject rondom elke hulpvraag. De Boerderij werkt hiervoor samen met een GZ-psychologe. De paardrij- en natuurlessen die de Boerderij aanbiedt kunnen worden afgestemd op groepen met speciale behoeften. Het lesprogramma wordt afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers. Ook binnen de reguliere lessen is er plek voor kinderen met een speciale behoefte. De speelochtenden voor kinderen met autisme zijn er op gericht om kinderen met autisme plezier te laten beleven met paarden en vaardigheden op te doen zoals effectief en sociaalvaardig communiceren en meer zelfstandig worden. Bij de Boerderij kunnen zulke sessies gedaan worden, de Boerderij is de eerste organisatie waar kinderen sessies en speeldagen kunnen volgen in de Horse Boy methode.

Er wordt getracht om voor iedere hulpvraag van kind, jongere of volwassene een oplossing te vinden en een passend programma op te stellen. Dat wij aangesloten zijn bij het zorgcollectief ‘Heemzorg’ betekent dat wij binnen alle regelingen dagbesteding aan kunnen bieden en dat wij een kwaliteitstoetsing hebben gehad. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met autisme en aanverwante stoornissen. Natuurlijk kan ook iedereen zonder autisme bij ons terecht! Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@boerderijopijburg.nl. Meer informatie over Heemzorg kan je vinden op www.heemz.org.

 

bestand-23-12-16-17-08-06bestand-23-12-16-17-07-54